Leidinggeven en Carrière : De worsteling tussen noodzaak en eigen kracht

Door Asha Kalijan op 3-4-2014 15:56:21 (7452 gelezen)
Het duurde even
Na bijna een jaar worstelen met de vragen: “wat is nodig in managementland” en ‘’waar ligt de kracht van Adimco” is de nieuwe website eindelijk af.
Met als resultaat een nieuw logo en huisstijl om de vernieuwing te illustreren èn aanscherping en uitbreiding van de dienstverlening.


Evenwicht vinden, behouden en excelleren
Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het vinden (en behouden) van evenwicht en van daaruit innoveren (the next step), de kracht is van Adimco. Want veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en daarin moeten we ons handhaven en tegelijkertijd excelleren.

Verbinden met elkaar en niet met wat we doen
We zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden, denk aan social media. Maar de aard van die verbintenis brengt op een ander niveau disconnectie met zich mee. We (laten) zien en horen wat we doen, hoe we handelen en daar verbinden we ons mee. Niet meer met elkaar, maar met wat we doen. Filosoof Ad Verbrugge heeft het (als reactie op het tijdsbeeld en analyse van publicaties), over het onvermogen om relaties met elkaar aan te gaan.

Bewuster handelen in managementland
Ik wil het dichter bij huis houden. Ik wil het over zelfbewust gedrag hebben, bewust handelen van de leidinggevende zelf. Want dat is cruciaal als het gaat om leiderschap en management. Pas vanuit evenwicht is omgevingssensitiviteit mogelijk. Dan is adequaat inspelen op signalen en excelleren mogelijk.

De eigen worsteling
Naleven wat we prediken is niet altijd gemakkelijk. Het advies aan anderen om alle (potentiele) talenten in te zetten of om authentiek te handelen is altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is adviseren gemakkelijker dan implementeren. Of het nu om een project gaat, of om gedrag. We hebben met anderen te maken en zijn daar soms afhankelijk van. Hoe gaan we daarmee om? Door deze vraag ben ik het thema ‘worstelingen van managers’ gaan onderzoeken en daar kom ik in latere blogs op terug.

De accenten van Adimco
De keuze om een deel of bijna alle talenten en expertise in te zetten is als generalist lastig. Uiteindelijk kwam ik terug bij het besef dat dat aansluiten bij het proces van de ander, de klant in dit geval (een speerpunt van mijn werkwijze) het belangrijkste is, zeker in deze tijd. Daar is evenwicht voor nodig. Dat brengt me bij de essentie, namelijk persoonlijk leiderschap.

Niveaus van leiderschap
We tonen leiderschap op verschillende manieren en op verschillende niveaus. Niet alleen door onze managementskills, zoals we die ooit geleerd hebben. Neen, door het tonen van Persoonlijk leiderschap! Dat accent heb ik onder persoonlijke ontwikkeling verder uitgewerkt. En daar zet ik verdere stappen in door het niveau van gedrag en Body & Mind connection bij te betrekken. Die integratie was mijn werkelijke worsteling. De tijd is nu rijp.

Leidinggevenden ondersteunen bij ontwikkelingsdillema’s
Het oorspronkelijke aanbod van Adimco blijft. Het versterken van persoonlijk leiderschap (in relatie tot authenticiteit) krijgt een groter accent, omdat aanzet tot groei en ontwikkeling bij jezelf start. Dat is wat mijn tientallen jaren ervaring in en met bedrijven en leidinggevenden mij heeft geleerd.
Het doel van Adimco is om leidinggevenden gerichter en optimaler te ondersteunen bij hun ontwikkelingsdillema’s. De focus op leidinggevenden blijft, omdat sleutelfiguren, dat zijn leidinggevenden, (sneller) beweging met zich (moeten) meebrengen om verschil te maken.

De worsteling - van managers- als thema
Vernieuwing vraagt lef, maar met beleid. Dat is een worsteling op zich. Ik richt me in de komende blogs op het thema worsteling. Binnenkort deel 1: “de worsteling van de manager in de huidige tijd”
Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis Creëer een PDF van dit artikel
Powered by XOOPS @ 2001-2019 The XOOPS Project Webdesign & beheer Siko Engels Mansolein.com