Leidinggeven en Carrière : Stilstaan en vooruitdenken

Door Asha Kalijan op 11-2-2021 15:20:00 (15 gelezen)
Hoewel we minder bewegings- en ademruimte hebben, wordt het geen jaar van stilzitten.
Stilstaan impliceert rust. De rust die er lijkt te zijn, met onder andere de mogelijkheden van thuiswerken, is relatief. De normale gang van zaken is verstoord en de toekomst onzeker.

Achteruit denken
Ik kijk achterom. Bijna nostalgisch. Vragen die passeren vertonen een patroon: hoe zijn we in deze hectiek beland, hoeveel verandering en stilstaand kan ik hebben, wat zijn de lessen die ik leer en hoe gaan we ondertussen met elkaar om. Maar de vraag die vooral passeert is: hoe komen we hier met z’n allen weer uit?
Het enige wat ik kan doen is doorgaan met wat mogelijk is, me voorbereiden, anticiperen en mogelijkheden snel herkennen en benutten. Maar ik lijd in deze fase van onzekerheid en snelle veranderingen aan FEBO (fear of better options) oftewel keuzestress. Wat is wijs?

Vooruitdenken en doen
Als adviseur en coach moet ik toch sneller schakelen, verwijt ik mezelf. Maar neen, ik onderga ook de processen die bijna iedereen ondergaat. En weet dat ik moet anticiperen, opties open mag houden en ook mag twijfelen (niet te lang..). Twijfelen is goed heb ik lang geleden geleerd; het scherpt de geest. Ik hou mijn vak bij en denk stappen vooruit (en terug) met mijn klanten en doelgroep voor ogen. Ik praat en chat met mijn netwerk om me in te leven in wat mensen en bedrijven ervaren en lees vele artikelen op mijn vakgebied. En ik leer van mijn eigen proces van vallen en opstaan, waardoor ik nog beter begrijp beter waar klanten tegenaan lopen en wat wel of niet zal helpen in deze tijd die roept om een vorm van ‘normaal’.

Nieuwsgierig naar de toekomst
Ik ben door alles wat op ons afkomt nieuwsgierig naar wat de toekomst brengt, naar wat we allemaal voor elkaar gaan krijgen, de veerkracht van mensen, jong en oud, de creativiteit, de samenwerking. Zowel professioneel als privé. En ik ben nieuwsgierig naar de samensmelting van disciplines onderling om meer waarde toe te voegen aan mens, werk en samenleving.
Ja, we zijn in de 4e industriële revolutie beland.
Ik verheug me op de bijzondere invalshoeken uit kunst, technologie, duurzame verdienmodellen. Maar ik verheug me vooral op de inspiratie die we elkaar kunnen bieden.

Asha Kalijan
Printvriendelijke pagina Stuur dit nieuwsbericht naar een kennis Creëer een PDF van dit artikel
Powered by XOOPS @ 2001-2019 The XOOPS Project Webdesign & beheer Siko Engels Mansolein.com